Як повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, українські десантники вчитимуться реагувати на військову небузпеку від ворога. Тренуватимуть навички як на суші, так і на морі.

У той час Російські окупанти проведуть у Криму навчання своїх підрозділів, що воювали на Донбасі

У Командуванні об'єднаних сил ЗС України для угрупування військ, підрозділи якого утримують позиції на південному напрямку, щомісячно, й у березні зокрема, заплановано комплекс заходів бойової підготовки.

Чого вчитимуться десантники:

  • Військові мають вдосконалити навички вчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку з повітря і з морського узбережжя.
  • Підрозділи протиповітряної оборони здійснять підготовчі і практичні дії щодо виявлення та знищення з повітря ворожого десанту.
  • Резерви угрупування військ відпрацюють як марші до визначених районів нанесення вогневого ураження з морського узбережжя, так і практичні дії щодо запобігання висадки з кораблів.

Крім того, ми провели значний обсяг робіт з покращення системи відеоспостереження за тимчасово окупованою територією,
– наголосив Наєв.

Тоді ж навчання у Криму проводитиме Росія

У середині березня на полігоні "Опук" в Криму держава-окупант проводитиме командно-штабне навчання. Задіять гвардійський десантно-штурмовий Кавказький казачий полк зі Ставрополя і гвардійський артилерійський полком з Анапи.

Як окупанти будуть тренуватися

  • Російські десантники збираються відпрацювати десантування особового складу і техніки на незнайомих майданчиках.
  • Там вони мають захопити об'єкти умовного противника.
  • Десантно-штурмові підрозділи ВДВ відпрацюють висадку на необладнане морське узбережжя.