Водночас виключати те, що Росія все ж піде в атаку – не можна. Таку думку в ефірі висловив представник Тристоронньої контактної групи в Мінську Денис Казанський.

До теми Росія може відновити військовий тиск на Україну в будь-який момент, – розвідка Естонії

Україна повинна готуватись до наступу Росії

За його словами, це може статись будь-коли, тому Україна повинна бути готовою до цього.

Єдине, що може робити Україна в таких ситуаціях – це просто бути постійно готовою. Також – тримати у боєздатності Збройні сили, регулярно їх підсилювати новим озброєнням, закуповувати нову техніку, зокрема безпілотники,
– зазначив Казанський.

У самопроголошених "республіках" вчергове готуються до нібито "наступу української армії" – цього разу з 15 березня. Журналіст зауважив, що це фейк. Адже якби дійсно існувала якась дата, то її точно ніхто не розголошував.

Казанський розповів, коли чекати наступу від Росії: дивіться відео

Загострення відбувається і зараз

Казанський зауважив, що загострення на Донбасі почалось з лютого. Це можна пов'язати з введення санкцій проти проросійського політика Віктора Медведчука.

Телеканал Медведчука є медіа російського агента впливу. Таким чином Росія просто мстить Україні за введення санкцій проти своєї агентури,
– сказав представник ТКГ.

Єдине, що залишається Росії, як він наголосив, це загострювати ситуацію на фронті. Адже іншого важеля тиску на Україну, окрім військового, у країни-окупанта немає.

Окуповані території
Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу