Церемонія зустрічі за участі міністра оборони України Андрія Тарана, латвійського посла Юріса Пойканса та заступника глави ОП Романа Машовця відбулася 24 лютого.

Зверніть увагу Новий захист бронежилета: ветеран АТО створює спорядження для військових

Таран наголосив, що підтримка закордонних партнерів дозволяє Україні посилювати спроможності військово-медичної служби. Адже потреба у спеціалізованій техніці є постійною та нагальною.

Бронеавтомобілі для ЗСУ
Такий вигляд мають бронеавтомобілі для військових медиків / Фото Міноборони

Бронеавтомобілі для ЗСУ
В Україну прибули сучасні бронеавтомобілі з Латвії / Фото Міноборони

Міністр додав, що противник продовжує нехтувати міжнародними зобов'язаннями та правовими нормами. Зокрема – завдає підступних ударів по позиціях ЗСУ та цивільних об'єктах на Донбасі.

Військові медики щохвилини мають бути готовими приступити до порятунку життя українських захисників та цивільного населення,
– підкреслив Таран.

Очільник Міноборони запевнив, що сучасну техніку, яка прибула з Латвії, вже найближчим часом передадуть у військово-медичні підрозділи Збройних сил України.

Таран оцінив підтримку Латвії

Крім цього, Таран подякував представникам Латвії за підтримку. Він звернув увагу на те, що ця країна допомагає Україні з перших днів російської агресії.

"Ми вкотре бачимо свідчення щирої солідарності Латвії у нашій боротьбі за відновлення територіальної цілісності та відстоюванні суверенітету", – зауважив він.

У відповідь латвійський посол Юріс Пойканс запевнив, що його країна й надалі незмінно підтримуватиме Україну в її євроатлантичних прагненнях.