Джерело: Укрінформ

Глава української місії при ОБСЄ Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради організації заявив, що наразі процес повернення людей стоїть на місці через те, що у Кремля немає політичної волі.

Читайте також Починають торгувати живими людьми, – Кравчук про обмін полоненими

Дипломат також наголосив, що Росія має розблокувати питання відкриття КПВВ у Золотому та Щасті.

ОБСЄ закликає домовитися про обмін "усіх на всіх"

Євгеній Цимбалюк додав, що Україна повністю підтримує заклик ОБСЄ продемонструвати політичну волю задля швидкого досягнення домовленості про взаємне звільнення полонених за принципом "усіх на всіх", починаючи з "усіх підтверджених на всіх підтверджених".

Українська сторона готова продовжувати цей процес без будь-яких попередніх передумов у рамках встановлених форматів, тобто "нормандської четвірки" та Тристоронньої контактної групи,
– підсумував посол.

Обмін полоненими з ОРДЛО: коротко

  • Проросійські бойовики 20 – 21 січня мали передати Україні 9 українських громадян, яких незаконно утримували на території ОРДЛО.
  • Однак, за словами омбудсмена Людмили Денісової, кількість осіб, яких окупанти хочуть передати постійно змінюється і станом на 21 січня місце перебування українців невідоме.
  • Водночас з цим бойовики заявляли про намір передати полонених куму Путіна Віктору Медведчуку.
  • У МЗС України заявили, що передача полонених Медведчуку, як приватній особі, є порушенням міжнародних домовленостей на вищому рівні.
  • Леонід Кравчук назвав дії кума Путіна "політичним шарлатанством", адже поверненням українців можуть займатися лише відповідні державні органи.