До наступу військові готові – насамперед морально. Адже Україна у небезпеці, пояснив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Зверніть увагу Чи може Росія відкрито напасти на Україну найближчим часом: думка Хомчака

Він запевнив, що для Зеленського як верховного головнокомандувача – не проблема дати команду чи ухвалити рішення. Однак потрібно проаналізувати сили та можливості.

Хомчак підкреслив, що Донецьк – це багатомільйонне місто. Тож у разі наступу є багато ризиків, може загинути багато цивільних. "Це ж українці, це ж люди", – наголосив він.

Й додав, що потрібно оцінити усі чинники, зокрема – хто піде проти ЗСУ. Адже у 2014 році, наприклад, наступу українських сил завадила Росія. Вона завела на Донбас свою армію.

Гратися тим, готові чи не готові… Звичайно, що готові. Військова людина тим і відрізняється від цивільної, що їй сказали, і вона не роздумує,
– наголосив Хомчак.

Й підкреслив, що після отримання наказу військовослужбовець думає, як правильно це доручення виконати, аби воно було завершене.

Хомчак: Армія готується до усіх варіантів

За словами генерал-полковника, аби захищати Україну, армія повинні вміти як наступати, так і оборонятися. Тому ЗСУ постійно організовують навчання.

"ЗСУ готуються до різних варіантів і, звичайно, ми готуємося до наступу. Ми створюємо навчальні бази, нам допомагають партнери. По-іншому не можна", – пояснив Хомчак.