Нідерландські депутати прагнули з'ясувати, чому повітряний простір над Донбас не був повністю закритим. Тому наполягали на розслідуванні щодо ролі України у цій катастрофі.

Цікаво У Нідерландах розповіли, чи образились на Україну за видачу Росії Цемаха

Його результати опублікували у звіті Фонду безпеки польотів країни. Там мовиться, що Україна справді не знала про загрозу для цивільної авіації, окрім частини авіапростору, яку вже закрили.

Було виявлено недостатньо доказів, які б свідчили про те, що українська влада на той час, відповідальна за безпеку цивільної авіації на сході України, усвідомлювала загрозу,
– наголосили у звіті.

Глава МЗС Нідерландів Стеф Блок зауважив, що такої загрози також не бачили і російські органи, які відповідали за вже закритий повітряний простір, прилеглий до цієї зони.

Справа про збиття "Боїнга" на Донбасі: останні новини

  • Судді вже визначили дати розгляду справи по суті. Попередній розгляд завершився 25 листопада. Новий етап почнеться 7 червня 2021 року.
  • Зауважимо, що тоді планують розглядати такі питання: зброя, якою збили літак; місце запуску ракети, роль 4 підсудних.

► "Боїнг" малайзійських авіаліній збили у небі над Донбасом у липні 2014 року. Загинули 298 людей. Прокуратура Нідерландів довела, що літак збили з "Бука", завезеного до України з Росії.

► По справі про збиття літака рейсу МН17 наразі проходить 4 підозрюваних – 3 росіян та українець. Їх обвинувачують у причетності до транспортування "Бука" з Росії до України.

Катастрофа МН17
Що варто знати про катастрофу MH17 / Інфографіка 24 каналу