Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні впродовж 30 років не збудували жодного автобану європейського рівня. Однак у рамках програми "Велике будівництво" українці отримають якісну інфраструктуру.

Читайте також Дарницький міст у Києві обіцяють добудувати вже у 2021 році: УЗ домовилась з Укравтодором

За словами очільника уряду, підписання меморандуму стане першим кроком до будівництва дороги Краковець – Броди – Рівне. Як він зазначив, її збудують після відкритого конкурсу в межах державно-приватного партнерства.

Вже за кілька років можна буде дістатися з Києва до Львова або до країн Європейського Союзу сучасним автобаном європейського рівня,
– наголосив прем'єр-міністр.

Шмигаль розповів, що Укравтодор вже у 2021 році проведе міжнародний тендер для будівництва ділянки Північного обходу Львова.

До теми Укравтодор захотів забрати у Києва Подільсько-Воскресенський міст

Як зазначив глава Кабміну, тендер проведуть відповідно до правил та вимог МФО у рамках співробітництва з Європейським банком реконструкції і розвитку та Європейським інвестиційним банком.

"Велике будівництво": що відомо

  • "Велике будівництво" – це спільний проєкт Володимира Зеленського та Кабінету Міністрів, який анонсували восени 2019 року.
  • Метою програми є будівництво необхідних об'єктів інфраструктури по всій Україні.
  • Проєкт реалізовують за гроші з Державного фонду регіонального розвитку, надходження з місцевих бюджетів та гроші з COVID-фонду.