Міністр закордонних справ України підкреслив, що візит угорського прем'єра Віктора Орбана в Україну не знято з порядку денного. Про це Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю ТСН.

Важливо "Танців з бубном" на території України ми не допустимо, – Кулеба про відносини з Угорщиною

Глава МЗС заявив, що Угорщина надіслала Україні сигнал про готовність відновити конструктивний діалог після напруги у відносинах цього місяця.

Ми отримали сигнал з Угорщини, що після суттєвого різкого спаду останнього місяця у відносинах, вони готові до відновлення конструктивного діалогу. І ми позитивно відповімо на цей сигнал,
– сказав Кулеба.

Він пообіцяв, що з початком нового року Угорщина буде у фокусі, і "ми спробуємо вийти з того негативу, в якому опинилися". Кулеба також додав, що президент України готовий провести зустріч з представниками Угорщини. Але, як наголосив міністр, вона повинна бути змістовною і перезавантажити відносини.

Зауважимо, що і без того непрості стосунки між Угорщиною та Україною загострилися на початку грудня. Сталося це через обшуки СБУ на Закарпатті.

Актуально Б'ємо по руках, – Кулеба розповів, у якому стані відносини України та Угорщини

Обшуки в угорському благодійному фонді: що відомо

  • У функціонерів одного з благодійних фондів на Закарпатті Служба безпеки України провела обшуки.
  • Фонд запідозрили у діяльності, спрямованій на порушення державного суверенітету України.
  • На інцидент відреагував міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Він зазначив, що в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки щодо угорських партій та угорської меншини.
  • Також Сійярто поскаржився, що місія ОБСЄ не хоче їхати на Закарпаття захищати угорців.