Про це Рудик розповіла в інтерв'ю. Політикиня зазначила, що її політсила не підтримує кадрові рішення влади, адже вони мають бути на відповідальності монобільшості.

Читайте також Чим Вакарчук зараз займається у "Голосі": Рудик розкрила подробиці

За кадрові рішення має відповідати монобільшість

Те, що вони не можуть всередині фракції зібрати голоси за нього, це вже каже, що є питання стосовно того, що і яким чином Вітренко буде робити на своїй посаді,
– зауважила Рудик.

Деякі заяви Вітренка – політичні

Непокоїть нардепів і заява виконувача обов'язків міністра енергетики про те, що треба розігнати наглядову раду НАК "Нафтогаз України". Рудик вважає, що такі висловлювання – дуже політичні і спрямовані на те, аби назбирати за себе голоси.

Ми не можемо дозволити собі зараз призначити міністра енергетики, який займатиметься політикою замість того, щоб виконувати роботу. А ми вже бачимо, що тут дуже політична історія. Пов’язана, по-перше, із заявами про придбання російського газу, по-друге, це заяви про НАК,
– пояснила Рудик.

Великі премії – норма для бізнесу

Щодо багатомільйонної премії, яку Вітренко мав отримати за перемогу "Нафтогазу" у Стокгольмському арбітражі, то вона Рудик не дивує. Парламентарка каже, що такі великі бонуси – це норма для бізнесу. Тому за це питання Вітренка не засуджують.

"Коли людина працює у великій корпорації та виконує круту роботу, то вона може отримувати за неї те, що корпорація передбачає для своїх топменеджерів", – додала Рудик.

До теми Рада vs Вітренко: Разумков вважає, що простіше знайти іншого кандидата у віцепрем'єри

Коротко про призначення Юрія Вітренка в Раді