Що заявили у ЦВК

Комісія 5 січня звернулася до Донецької та Луганської ОДА – ОВЦА, аби ті сказали, чи можуть провести вибори 28 березня. Про це повідомили на сайті ЦВК.

Читайте також У комітеті Ради ініціювали збір довідок щодо безпеки проведення виборів на Донбасі

Висновки щодо можливості проведення виборів облдержадміністрації повинні надати не пізніше 12:00 15 січня 2021 року.

До переліку громад (де відбудуться вибори – 24 канал) входять 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського і Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області,
– розповіли у ЦВК.

У Комісії додали, що 8 серпня 2020 року ЦВК, на підставі висновків Донецької та Луганської ОДА – ОВЦА, встановила неможливість проведення місцевих виборів

"Таким чином перші місцеві вибори 25 жовтня 2020 року у вказаних територіальних громадах не було проведено. А відтак – виборчі права громадян не реалізовані", – зауважили у ЦВК.

Зауважимо, ЦВК повинна ухвалити рішення про призначення місцевих виборів на Донбасі не пізніше 17 січня 2021 року.

Головне про вибори на Донбасі

  • У серпні ЦВК визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести голосування.
  • Крім окупованих територій, у списку також опинилися віддалені від зони бойових дій громади.
  • Тоді до переліку увійшли громади Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та Сєвєродонецького і Щастинського районів, що на Луганщині. Зауважимо, вибори народних депутатів там проводили.
  • 15 вересня ЦВК заявила, що проведе вибори у цих громадах, коли для цього створять необхідні умови