"Бабин Яр" оприлюднив 300 тисяч нових архівних документів

300 000 сканкопій документів вперше опублікували на платформі Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". Про це розповіли у пресслужбі організації 14 січня.

Необхідно знати Масові розстріли у Бабиному Яру: чому СРСР і Німеччина хотіли забути про трагедію

Дослідники продовжують масштабну роботу, аби визначити, яким було населення Києва до Другої світової війни, під час неї та у післявоєнний період.

  • Для цього передусім опрацьовують матеріали з РАЦС (відділи реєстрації актів цивільного стану) – свідоцтва про народження, шлюб, смерть та інші.

Завдяки цим документам люди можуть дізнатися про своє коріння, підтвердити національність, намалювати генеалогічне дерево. Актові книги реставрують, та невдовзі оцифрують і оприлюднять.

Трудова картотека мешканців Києва та області періоду окупації теж важлива для вивчення: завдяки інформації з неї можна відновити склад населення регіону у період 1941 – 1943 років. А разом із тим – знайти інформацію про родичів.

Що таке Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр"?

Це неурядовий благодійний фонд, який займається вшануванням пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру. А також сприяє гуманізації людства шляхом збереження і вивчення історії Голокосту.

Фонд уклав партнерську угоду з Державною архівною службою, та спільно з нею створює цифровий архів документів. Обмін архівною інформацією також "Бабин Яр" здійснює з Ізраїльським національним меморіалом Катастрофи (Голокосту) та Героїзму Яд Вашем.