Політолог Володимир Фесенко вважає, що заяви начебто про заміну Разумкова на чинного віцеспікера Руслана Стефанчука – навмисне поширюють у ЗМІ. Про це він сказав у прямому ефірі.

Увага Чи є конфлікт: експерт пояснив специфіку відносин Разумкова та Зеленського

За його словами, Стефанчуку зраз більше довіряють – зокрема і президент, – ніж чинному спікеру парламенту. Однак, як зазначив політолог, так Разумкова просто хочуть "попередити".

Це цілеспрямований витік інформації. Це попередження Дмитру Разумкову, мовляв, хлопче, якщо ти будеш занадто швидко рухатись від президента, то можеш втратити свою посаду. Це такий політичний сигнал,
– вважає Фесенко.

Експерт вважає, що розбіжності із президентом у Разумкова, безумовно, є. Він повільно дистанціюється від президента та його радикальних кроків – обирає більш помірковану позицію. І це переростає в недовіру зі сторони Офісу Президента до Разумкова.

Про рейтинги Разумкова та Зеленського

За його словами, президентський рейтинг Зеленського в середньому складає 20 – 30%, за різними даними. Він лідирує у всіх опитуваннях. Тоді як президентський рейтинг Разумкова – 2 – 3%, а це 7 – 8 місце.

"Єдине, де у них близькі позиції – це рейтинг довіри, але це не електоральний рейтинг. Поки що електорально Разумков не є конкурентом не тільки для Разумкова, а й для Порошенка, Бойка, Тимошенко", – пояснив Фесенко.

Дивіться відео: Фесенко про чутки навколо Разумкова