Вовк вирішив пояснити свою позицію щодо рішення ВАКС, щоб "уникнути маніпуляцій та фейків".

Важливо Як Вовк від НАБУ утікав: голова ОАСК проігнорував клопотання про своє відсторонення – відео

Суддя наголосив, що рішення ВАКС "абсолютно незаконне одразу з кількох причин". Ось які аргументи навів Павло Вовк:

  • Є рішення суду про те, що "справа суддів" не підслідна НАБУ, а, отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ відповідно до законодавства розслідує виключно корупцію, а не "захоплення влади".
  • В провадженні щодо "захоплення влади" в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду. Є ухвала ВРП.
  • Норми КПК розмежовують поняття судді та слідчого судді. Законом не передбачений привід до слідчого судді. Не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання. Також є багато інших процедурних порушень, на які доведеться давати відповідь слідчому судді.

Враховуючи це, виконувати явно незаконні, злочинні рішення я не збираюся, адже вони не мають жодного правового сенсу та не відповідають букві закону. Ні я, ні мої колеги з ОАСК, на відміну від НАБУ та тих, хто має здійснювати судовий контроль, але не здійснює його, – не порушуємо КПК, а навпаки, дотримуємося закону і Конституції,
– написав суддя Вовк.

Він додав, що на це рішення ВАКС суддя реагуватиме "усіма можливими юридичними заходами". Як зазначив Вовк, мовиться про подання скарг і заяв. Вовк підсумував, що "закон та правда на нашому боці".

"Впевнений, що кожна фальсифікація, кожне незаконне рішення з боку органу досудового розслідування і тих, хто має, але не здійснює судовий контроль за його діями, – перетвориться на реальну кримінальну справу", – сказав суддя.

Актуально В Окружний адмінсуд Києва викликали батюшку: очищати суддів від гріхів

У чому звинувачують Павла Вовка

  • Влітку 2019 року працівники антикорупційних органів оприлюднили аудіозаписи, в яких судді ОАСК домовлялися про конкретні судові рішення.
  • 17 липня 2020 року НАБУ здійснило обшук ОАСК та опублікувало відеоролик записів розмов. Відповідна інформація підтвердила тиск суддів на вищі органи влади – на основі плівок суддів залучили до кримінальної відповідальності.
  • У НАБУ стверджують, що судді виносили неправомірні рішення у своїх інтересах, інтересах бізнес-кіл та окремих політиків.
  • Зрештою Вовка оголосили в розшук, адже він ігнорував допити НАБУ і не приходив на них. Однак 5 січня суд відмовив у примусовому приводі очільника ОАСК.