Про це віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

До теми Росія фактично намагається нав'язати вакцину свого виробництва, – Шмигаль у Брюсселі

Рівень тестування – дуже низький

Жителі окупованого Донбасу під час пандемії не можуть дістати потрібних ліків, не мають можливості звернутись до лікарів. Також є дуже низьким рівень тестування на коронавірус.

Протестуватись можуть лише ті, хто має сильно виражені симптоми..

Наголошую, і на цьому тлі окупаційні адміністрації блокують КПВВ. Це можна назвати медичним геноцидом, це справжнє захоплення заручників, без перебільшення,
– зауважив Резніков.

Саме через це рівень смертності від коронавірусу на окупованих територіях дуже високий.

Статистика окупаційної влади:

  • Донецьк – летальність – 8,6% : у 4,5 раза вища, ніж в середньому по Україні.
  • Луганськ – 8,7%.

Окупанти постійно маніпулюють даними щодо хворих

Україна намагається надсилати на окуповані території гуманітарну допомогу. Про це Київ просить і міжнародні організації.

Тим часом, наголошує Резніков, окупанти маніпулюють даними і приховують інформацію про рівень захворюваності в своїх збройних формуваннях. Це свідчить про те, що керівна адміністрація – не на території Донбасу, а у Росії.

Росія ввозить на окуповані території "Супутник V"

Зазначимо, що раніше стало відомо про активне ввезення вакцини "Супутника V" на окупований Донбас. Кажуть, начебто, про тестування і вакцинацію лише вразливих груп населення. Проте, як повідомляв 24 канал, від щеплення відмовитись практично неможливо. Препарат вводять не лише пенсіонерам та групам ризику, а й молодим людям.