Мер Миколаєва зазначив, що відповідні питання – відповідальність держави. Про це він розповів у програмі "Між іншим".

До теми Вакцинуйтеся, або готуйте 10 тисяч на лікування, – мер Миколаєва

Якщо державна влада в Україні забезпечує безкоштовною вакциною громадян, вона несе відповідальність за її якість і за наслідки, які несе за собою ця вакцина, сказав Сєнкевич.

Моя думка, якщо людина відмовляється, то коли вона потрапляє до лікарні у важкому чи середньому стані – повинна лікуватись не за гроші НСЗУ чи платників податків, а за власні. Це моя думка, але це рішення в будь-якому разі приймають на вищому рівні,
– пояснив мер Миколаєва.

За його словами, громадяни повинні відповідати не лише за свою безпеку, а й за безпеку тих людей, поряд з якими живуть.

"Проблема стосується всіх людей, бо хвороба передається повітрям. Ми кажемо, що хочемо бути здорові, святкувати, повернутися до нормального життя – для цього потрібно, щоб люди привилися", – зазначив Сєнкевич.

Яка ситуація з вакцинацією в Миколаєві

Водночас він зауважив, що у Миколаєві є місцева програма, де фактично займаються страхуванням життя і здоров'я лікарів на випадок захворювання коронавірусом. Олександр Сєнкевич додав, що першими у місті планують вакцинувати лікарів та людей із групи ризику.

Також мер Миколаєва повідомив, що сам проти COVID-19 – досі не вакцинувався. За його словами, він перехворів в грудні 2020 року з важким запаленням легень.

Як тільки до мене дійде черга, то я разом зі своєю сім'єю, з дружиною та двома дітьми, обов'язково вакцинуюсь,
– наголосив Сєнкевич.

Міський голова розповів, що під час пандемії до нашого Миколаєва закупили лише 2 апарати ШВЛ і ще 4 отримали у подарунок від компаній. Наразі у місті відкрили нове коронавірусне відділення, де лікуватимуть людей із супутніми хворобами.