30 – 40 найбільш агресивних людей просто займалися вандалізмом, додала заступниця голови фракції "Слуга народу". Зокрема, вона звернула увагу на факт запуску феєрверків на відповідній акції протесту.

До теми Кабмін вимагає реакції силовиків на погром біля Офісу Президента

"Те, що запускали феєрверки, це мені також незрозуміло і, очевидно, незрозуміло тим ветеранам АТО, які, можливо, там (на протесті – 24 канал) були. Це вже давно обговорюють, що феєрверки в країні, що воює – мають зовсім інші асоціації, тому, як на мене, це дикунство", – вважає Євгенія Кравчук.

На думку заступниці голови фракції "Слуга народу", фото після акції на другий день мають дуже негарний вигляд і не є прикладом для наслідувань.

Тому зрозуміло, що правоохоронні органи мають встановити цих провокаторів і зрозуміти, чи вони діяли самостійно, чи це хтось інспірував,
– зазначила Кравчук.

Позачергове засідання через події під ОП

Дата позачергового засідання через протест під Офісом Президента 20 березня – ще остаточно не призначена, повідомила Євгенія Кравчук. Вона пояснила, що відповідну постанову з оцінками та зверненням до правоохоронних органів зареєстрували зовсім нещодавно.

Правоохоронці мають повідомити про розслідування, чи встановлені особи та діяли вони самостійно чи хтось цю провокацію планував. І якщо це було інспіровано, то ким,
– розповіла Євгенія Кравчук.

Також вона зауважила, що певним політичним силам вигідно спробувати показати з одного боку "слабкість" президента, а з іншого – спровокувати правоохоронців на дуже жорсткі дії, щоб потім говорити про "поліцейську державу".

"Поліція досить м'яко діяла цього разу, всі ці провокатори, 30 – 40 людей, просто подивились на себе в дзеркало і всі подивились на їхні дії", – зауважила заступниця голови фракції "Слуга народу".

Євгенія Кравчук про протести під Офісом Президента: дивіться відео 24 каналу

Що цьому передувало

  • У День народження активіста Сергія Стерненка 20 березня – під Офісом Президента відбувся протест на його підтримку. Мітингувальники облили адмінбудівлю фарбою, потрощили вікна та закидали фаєрами будівлю ОП.
  • За попередніми оцінками, пошкодження сягають 2 мільйони гривень.
  • На думку радника глави ОП Михайла Подоляка, деякі мітингувальники хотіли спровокувати насильство або агресію від поліції.

Прихильники Стерненка запустили салюти під ОП: дивіться відео