Водночас парламентарям не дали можливості пояснити свої дії. Про це розповів народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин.

До теми Через голосування за президентський законопроєкт з "Голосу" можуть виключити депутатів

"У нас зараз у фракції, політичній партії, триває витискання "неугодних", – сказав Ярослав Юрчишин.

Він зазначив, що все почалося з того, що Сергія Притулу було позбавлено посади заступника голови партії і фактично була перервана будь-яка комунікація з ним.

Потім партія фактично відрізала 10 депутатів фракції від комунікації, тому нас не запросили на політраду, яка розглядала це питання, нам не дали пояснити, чому ми голосували за це питання,
– сказав нардеп від "Голосу".

Чи виключать нардепів із фракції

"Попередили про виключення, у мене на руках протокол, де чітко зазначено – останнє попередження щодо нанесення шкоди іміджу партії", – повідомив Ярослав Юрчишин.

Нардеп зазначив, якщо йде атака на НАБУ – одразу починається критична оцінка Центру протидії корупції, зокрема.

"У цій ситуації такої оцінки немає, тобто атаки на незалежність керівництва немає, є питання – чи цей законопроєкт конституційний. Для "слуг народу" важливо отримати остаточну відповідь, бо чекає формування незалежної процедури обрання наступного керівника НАБУ та ДБР", – вважає депутат.

Юрчишин про скандал довкола голосування: дивіться відео 24 каналу

"Розкол" у політичній партії: коротко

  • Після голосування за законопроєкт №5133 з'явилися чутки про те, що політрада партії "Голос" попередила депутатів, які голосували за нього, про виключення.
  • У партії зазначили, що законопроєкт може обмежити суб'єктність антикорупційних органів, чого закликають не робити й міжнародні партнери України.