Відповідну інформацію оприлюднили 4 вересня під засідання Верховної Ради. Зараз у Укроборонпромі триває службове розслідування з метою її перевірки.

Актуально Черговий крок до ліквідації Укроборонпрому: Рада прийняла закон за основу

Докладніше

Нардеп від депутатської групи "Довіра" Андрій Кіт заявив про "явну приналежність" Морозова до російських спецслужб. Він додав, що діяльність топменеджера Укроборонпрому "як керівника тодішнього спецекспорту "Прогрес" з однією з країн Південної Азії завдала Україні збитків".

Метою службового розслідування є сприяння парламентському контролю та отримання достовірної і об’єктивної інформації щодо звинувачень у бік пана Морозова,
– відповіли на це в Укроборонпромі.

Що тепер чекає на Морозова

  • На час службового розслідування він буде у відпустці.
  • Також припинить виконання службових обов’язків.

Про результати службового розслідування Укроборонпром пообіцяв повідомити додатково.

Цікавий момент

У державному концерні додали, що вони зараз перебувають на етапі реформи. Її мета – зокрема, звести нанівець бодай мізерну ймовірність корупційної складової та прямого політичного впливу.

Водночас в Укроборонпромі мають намір побудувати прозору й відкриту систему корпоративного управління в інтересах України.

Ще одна гучна справа Хабар на мільйон: молодшому Гладковському оголосили підозру

Що цьому передувало

  • 3 грудня 2020 року Служба безпеки за підтримки "Альфи" проводила обшуки та виїмку документів у керівництва Укроборонпрому. Також слідчі дії провели у приміщеннях Укрспецекспорту.
  • У самому концерні виїмка документів проходила саме у заступника директора концерну з маркетингу та збуту Михайла Морозова.
  • Надвечір того ж дня СБУ виступило із заявою про те, що спецслужба розслідує можливу причетність керівництва Укроборонпрому та Укрспецекспорту у проведенні діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії.
  • Такі кроки завдали шкоду обороноздатності та безпеці України на державному рівні. Шкоду державним інтересам оцінюють у приблизно 100 мільйонів доларів.
  • За фактом інциденту провели кримінальне провадження за статтею про державну зраду.
  • Цікаво, що того ж дня, саме 3 грудня 2020 року, посаду керівника Укроборонпрому отримав Юрій Гусєв.

Дані видання Defence Express.