Спікер наголосив, що нардепи кожне подання розглядають окремо, отож результати можуть бути різні. Про це Разумков розповів в інтерв'ю.

До теми Рік роботи уряду: злети та падіння Кабміну Шмигаля

Кожне подання щодо міністрів голосують по-різному

Когось ми голосуємо. Наприклад, Лапутіна – була кандидат, стала міністром. Вітренко – ну ви щодо нього ситуацію два рази знаєте,
– пояснив Разумков.

Щодо третього голосування за призначення Юрія Вітренка віцепрем'єром – міністром енергетики, то поки що такої пропозиції коаліція главі уряду не вносила.

Про відставку Шмигаля наразі не мовиться

Спікер наголосив, що поки відставка самого Шмигаля – не на часі, адже "критичної маси", яка могла б ініціювати процес поки нема. Також Разумков вважає, що говорити чи вигідна комусь заміна прем'єра – не слід.

Ми повинні міряти іншими категоріями – виграє від цього країна чи ні. І якщо ми говоримо про повне перезавантаження Кабміну, для того, щоб говорити виграє країна чи ні, треба буде розуміти хто йде замість,
– сказав Разумков.

У Кабміні все залежить від команди

Щодо того, що Україні потрібен сильніший прем'єр-міністр, голова Верховної Ради не погодився, адже, на його думку, усе залежить від команди.

"Короля завжди робить свита. Від прем'єр-міністра, звичайно, залежить багато, точно так само, як від голови Верховної ради, але не все залежить від нього. У залежності від того, хто поряд, хто відповідає за той чи інший напрямок, наскільки він чесний перед тобою, перед собою і перед законом – дуже багато залежить", – резюмував Разумков.

Читайте також В Шмигаля немає амбіцій, – журналіст про те, чи будуть зміни у Кабміні

Деякі позиції в уряді потребують підсилення, – ОП

Зазначимо, що в Офісі Президента раніше повідомили, що деякі позиції в Кабміні необхідно посилити. Проте за словами радника голови ОПУ Михайла Подоляка, у відставці цілого уряду потреби поки немає.

Сам Шмигаль запевнив, що звільнення не боїться і рейтингами не цікавиться.