Гроші виділять у межах проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України". Про це повідомили на сайті Світового банку.

Читайте також Світовий банк виділить Україні гроші на вакцини від коронавірусу

Заходи соціального захисту, на забезпечення яких надається нова позика, допоможуть уряду України профінансувати програми соціальної допомоги з метою уберегти близько мільйон українців від потрапляння за межу бідності,
– зауважив директор СВ у справах країн Східної Європи Аруп Бенерджі.

За його словами, підтримка, яку надає Світовий банк Україні для захисту малозабезпечених людей, які постраждали через пандемію, є потужною протидією бідності.

Гроші виділять для захисту населення

Виділені кошти допоможуть Україні профінансувати нагальні заходи у сфері соціального захисту щодо подолання наслідків пандемії COVID-19. Мовиться про екстрені грошові виплати тим громадянам, які втратили роботу або джерела доходу в результаті пандемії.

СВ зазначив, що виділений кредит допоможе розширити систему виплат соціальних допомог та пенсій шляхом прямих грошових переказів через банківські рахунки.

Головне про проєкт "Модернізація системи соціальної підтримки населення України"

Проєкт "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" передбачає виділення для України 750 мільйонів, включаючи два додаткових фінансування. Він підтримує реалізацію реформ спрямованих на зниження рівня бідності. Крім того, проєкт сприяє здійсненню державної політики для захисту нужденних громадян та впровадженню програм виведення сімей зі стану бідності.