Свою позицію Тихановська оголосила під час онлайн-зустрічі білоруських опозиційних політиків та групи українських депутатів.

Важливо Тихановська закликала ЄС та США розширити санкції проти режиму Лукашенка

Лідерка білоруської опозиції вкотре наголосила, що Крим належить Україні.

Крим, згідно із законом, – це Україна, але вже кілька років де-факто контролюється Росією. І за ці пів року ми краще стали розуміти Україну. Лукашенко пів року утримує владу де-факто, хоча не є президентом за законом,
– наголосила Тихановська.

Позиція Тихановської щодо Криму

  • Лідерка опозиції не з першого разу відповіла на питання про Крим. Це і не дивно, адже Білорусь має хороші стосунки з державою-агресором Росією.
  • Саме тому Тихановська із самого початку була стриманою у цьому питанні. У своїх відповідях вона використовує міжнародні формулювання. Хоча спершу вона намагалася взагалі уникнути відповіді.
  • Згодом вона таки сказала: "Юридично Крим український, фактично – російський. І не мучте мене більше". Вона також додала, що їй дуже боляче через те, що "в Україні війна, яка розділяє людей і налаштовує один проти одного". За словами Тихановської, вона виступає проти будь-якого прояву війни.

Зауважимо, що наразі ситуація у Білорусі продовжує бути нестабільною. Білоруси виходять на акції протесту у суботу та неділю, а ОМОН традиційно розганяє їх кийками та пакує в автозаки.