Втім наразі остаточного варіанту ще немає. Про це в програмі "Перехресний допит" розповів заступник голови АРМА Володимир Павленко.

Читайте також Золотий батон та позолочені унітази: як масштаби Межигір'я вразили всю Україну

Він зазначив, що Агентство не побоялось провести конкурс з відбору оцінювача колишньої мисливської резиденції "Сухолуччя".

Ми хотіли подивитися, що буде, якщо спробуємо це зробити. Сильно переживали, адже усвідомлювали, туди може зайти особа, яка скаже, що хоче забрати собі цей об'єкт під дачу і платитиме за нього певну суму в бюджет. Закриє вхід, і ніхто не зможе туди потрапити,
– пригадав Володимир Павленко.

За його словами, це був доволі ймовірний сценарій. Тож якби це сталося, Агентство з розшуку та менеджменту активів звинувачували б у тому, що люди втратили можливість гуляти на цій території.

"Нам пощастило, бо подалася компанія, яка має досвід оперування готелями і яка хоче впровадити його там", – зауважив заступник голови АРМА.

Вони розвиватимуть там туристичну інфраструктуру, – Павленко

Володимир Павленко пояснив, наразі в Сухолуччі планують робити не великий готель, а будиночки для відпочинку. Таким чином ця компанія розвиватиме туристичну інфраструктуру.

Що саме вони будуть робити стане зрозуміло, коли ми укладемо з ними договір. Наразі у нас проходить оцінка цього активу,
– прокоментував він.

Заступник очільника АРМА сподівається, що обраний управитель має і свій досвід, відповідне обладнання й персонал. Відтак якщо ідея буде успішною, тоді цей досвід в Агентстві зможуть поширити на Межигір'я.

Дивіться повне інтерв'ю з Володимиром Павленком на 24 каналі: відео

Що відомо про Сухолуччя?


Це мисливська резиденція президента-втікача Віктора Януковича. Політик привласнив її ще у 2014 році, коли обіймав посаду прем'єр-міністра.

Мисливські угіддя розташовані у Дніпровсько-Тетерівському лісовому господарстві, поблизу Києва.

Для Януковича в Сухолуччі звели двоповерховий дерев'яний маєток "Акація", а також ще один елітний комплекс, так званий "Острів", що оточений водою. На території розміщено лазню, тир і навіть маленьку церкву.

Наразі Сухолуччям опікується громадська організація "Межигір'я", яка отримала таке право від Генпрокуратури.