Адже ще станом на минулий тиждень Стерненку готували виправдовувальне рішення. Натомість вже сьогодні, 23 лютого, суд виніс обвинувальний вирок.

Важливо Суд засудив Стерненка до 7 років тюрми

За словами Ярослав Юрчишина, спеціально для розгляду цієї справи було підібрано головуючого суддю, який раніше відпустив директора, фігуранта справи про пожежу на території відпочинкової бази "Вікторія".

Він зазначив, що директор "Вікторії" фактично відбувся легким переляком.

Що відомо про пожежу в таборі "Вікторія"?

В Одесі в ніч на 16 вересня 2017 року сталася пожежа в муніципальному дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія". В результаті загинули 3 дівчинки з одеського хореографічного колективу "Адель".

Причиною пожежі назвали увімкнений кип'ятильник у кімнаті керівників дитячого ансамблю.

"Голос" ініціює збір підписів за відставку Венедіктової

Ярослав Юрчишин назвав цей вирок політично вмотивованим. І повідомив, що "Голос" починає збір підписів за відставку Ірини Венедіктової.

Людина, яка виконує функції "государевого ока" і політичного переслідувача, не має права обіймати посаду генерального прокурора України,
– наголосив він.

І також зауважив, що сам Стерненко під час промови в залі суду звинуватив у своєму вироку Ірину Венедіктову, заступника керівника ОП Олега Татарова, а також мера Одеси Геннадія Труханова.

У чому звинувачують Стерненка

Активіста вважають винним у викраденні Сергія Щербіча з метою заволодіння його грошима. До речі, мовиться про 300 гривень.

Сергій Стерненко наголосив, що уся справа проти нього ґрунтується виключно на показах Щербіча.

Що відомо про вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу
Що відомо про вирок Стерненку / Інфографіка 24 каналу

Стрененко акції
Де відбудуться акції на підтримку Стерненка / Інфографіка 24 каналу