За словами голови ради громадського контролю НАБУ, адвоката і блогера Романа Маселка, ВРП має неспростовні докази, що Бабенко керував авто, відверто обманював та прикривався своїм статусом. Однак Вища рада правосуддя відверто тягне з розглядом скарги.

Читайте також Суд виправдав скандального суддю Бабенка, якого затримали п'яним за кермом: відео

Суддю спіймали на п'яній їзді

Маселко нагадав, що відомого суддю Костянтина Бабенка у грудні 2019 спіймали п'яним за кермом. Він втікав від поліцейських, а коли його наздогнали, то заявив, що не був за кермом автівки. Крім того, суддя додав, що його начебто не можна чіпати через статус.

На фото стопка-кадр з відео бодікамери поліцейського, де видно як Бабенко, який "не керував авто" фактично випадає з-за керма і ледве стоїть на ногах,
– зазначив Маселко.


Суддя п'яним їздив за кермом / Скриншот з відео "Слідство.Інфо"

Однак Вища рада правосуддя не спішить його звільняти

Відео ВРП не переконало, тому там вирішили допитати усіх поліцейських. Адвокат уточнив, що підтвердження правоохоронців також виявилося недостатньо. Заслухати хотіли й самого Бабенка, але він на засідання суду не приходить.

"Замість нього ходить його адвокат Ростислав Кравець – той, який засвітився на "плівках Вовка". А до складу дисциплінарної палати входить 3 членів ВРП, які теж згадуються на цих плівках", – додав Маселко.

Бабенко продовжує отримувати чималі гроші з бюджету

Через затягування справи суддя продовжує "вершити правосуддя" та отримувати зарплату.

За понад рік Бабенко заробив більш ніж 1,8 мільйона гривень.

Дізнайтеся більше "Я суддя, мені можна": як феміди виправдовують колег за п'яне водіння – гучні історії

Що відомо про скандального суддю Бабенка?

Костянтин Бабенко відомий завдяки низці сумнівних рішень. Наприклад, у 2017 році НАБУ провело резонансний обшук на роботі та вдома у голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Згодом суд виніс рішення про визнання виборів до Ради громадського контролю НАБУ незаконними. Бабенко був головою апеляції, яка переглядала це рішення і залишила його у силі, попри очевидну незаконність. Крім того, він не приховував свого зневажливого ставлення до представників громадськості.

У 2016 році Бабенко подався на конкурс до Верховного Суду. Його не допустили навіть до іспиту через непроходження спецперевірки НАЗК.

Спілкування п'яного Бабенка з патрульними: дивіться відео