За таке суддю треба однозначно звільняти. Але їй на допомогу прийшла членкиня ради правосуддя Оксана Блажівська. Про це розповів Роман Маселко у блозі "Правосуддя по-новому".

Повний випуск блогу Вища рада правосуддя покриває відвертих порушників: приклади

У ВРП тягнуть зі скаргою

За його словами, відповідно до закону, скарга на суддю має розглядатись не більше, ніж 2 місяці. Водночас скарга на Андрієнко лежить у Вищій раді правосуддя вже понад 9 місяців. Але найважливіше те, що суддю можна покарати лише упродовж 3 років з моменту проступку.

Цей строк вже майже закінчився, однак у ВРП відверто тягнуть. Очевидно, що Андрієнко хочуть врятувати від покарання таким же способом як вона рятувала п'яних водіїв,
– зазначив Маселко.

Як Блажівська захищає суддів

Він зауважив, що членкиня ВРП Блажівська системно використовує такий спосіб. Вона є доповідачем ще по одній дуже цікавій справі щодо голови Касаційного адміністративного суду Михайла Смоковича.

Ця скарга, як сказав блогер, вже понад рік лежить у Блажівської. Її відкрили, але рішення все немає, водночас строк незабаром закінчиться.

"Цікаво, що її рідна сестра Наталя Блажівська є суддею Касаційного адмінсуду, тобто пан Смокович є її керівником. А ще – саме цей суд розглядає усі справи за участі ВРП", – також відзначив Маселко.

Він додав, що цим затягуванням справи підвішеного Смоковича користуються обидві сторони – суддя уникне покарання, а ВРП отримає потрібні їй рішення у суді.

Як Вища рада правосуддя покриває порушників: дивіться відео