Напередодні, 13 січня 2021 року, ВРП ухвалила рішення щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді попередження. Про це повідомила пресслужба ВАКС.

До теми Суддю Антикорсуду притягнули до відповідальності за дозвіл на обшук: деталі

Підставою для відкриття дисциплінарного провадження стала скарга захисника в інтересах судді Окружного адміністративного суду Києва.

Чому суддю притягнули до відповідальності

Нагадаємо, що слідчий суддя Вищого антикорсуду Тимур Хамзін надав дозвіл на проведення обшуку квартири. Вона перебуває у фактичному володінні судді Окружного адміністративного суду Києва.

На думку скаржника, під час розгляду клопотання про надання дозволу на обшук мала місце неналежна поведінка судді, яка полягає у:

  • незазначенні в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів щодо суті спору;
  • умисному або через очевидну недбалість судді, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини і основоположних свобод.

Хамзін не погодився

Водночас суддя ВАКС не погодився з позицією заявника скарги. Попри те, що він надав дисциплінарній палаті свої пояснення, її члени дійшли до висновку про наявність у діях слідчого судді складу дисциплінарного проступку.