Джерело: Law360

Рішення відстрочити продаж хмарочосу у Квітленді штату Огайо ухвалив Канцлерський суд штату Делавер. 22-поверховала будівля належить Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Актуально Суд знову переніс розгляд справи про націоналізацію "Приватбанку": причина

Заперечення з продажу

Водночас суд дозволив "Приватбанку" за цією угодою перевірити брокера (посередника при укладанні угод) на суму 17 мільйонів доларів. Це може відбутись до 6 лютого в обмеженому порядку та з можливістю згодом подати заперечення з продажу.

Також суд зобов'язав банк надати забезпечення на суму 195 тисяч доларів.

Про що мовиться

Американська холдингова компанія Optima Ventures колишніх власників "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова захотіла продати в США 2 будівлі:

  • 22-поверховий будинок 55 Public Square;
  • готель Westin Cleveland Downtown.

Борги компанії за цими двома активів становили приблизно 50 мільйонів доларів.

Що таке Optima?

Це конгломерат компаній в США, інтереси яких перебувають у сфері нерухомості Клівленда. Компанії належать будівлі One Cleveland Center і 55 Public Square в центрі міста. Вежу 55 Public Square Building 29 липня 2008 року купила компанія Optima 55 Public Square, LLC за 34 мільйони доларів. Від 2008 до 2015 роки Optima була одним з найбільших орендодавців в центрі міста.

Звинувачення Коломойського і Боголюбова: коротко

  • Коломойського і Боголюбова звинувачують Сполучені Штати Америки в покупці активів. Мовиться про нерухомість та завод з обробки металів, на гроші, відмиті через український "Приватбанк".
  • Водночас український олігарх та його діловий партнер заперечили звинувачення. Вони заявили, що купили об'єкти в США на гроші від сталеливарного бізнесу.
  • Мін'юст США 31 грудня звинуватив їх у використанні незаконно привласнених грошей для покупки офісної будівлі в Клівленді у штаті Огайо.