Воно відбудеться о 14:00 у п'ятницю, 26 березня. Інших підозрюваних у цій справі, Олександра Новікова, Сергія Акимовича та Ігоря Орленка, відправили під цілодобовий домашній арешт.

Читайте також Судді Конституційного Суду відмовилися відкривати провадження у справі Шкарлета

Зауважимо, що Новіков – колишній боєць батальйону "Донбас". Його позивний – "Хаммер". У Печерському суді відмовили СБУ і Генпрокуратурі в його арешті.

Напередодні Новікову розбили обличчя при затриманні. Адвокат ветерана підкреслив, що при цьому той не чинив опору, а причини побиття – невідомі.

Звільнили з-під варти у залі суду й Ігоря Орленка з позивним "Соболь" та Сергія Акимовича з позивним "Аким". Вони, як і Новіков, раніше воювали у батальйоні "Донбас".

Шевченко про звинувачення СБУ

Євген Шевченко переконаний, що ця справа пов'язана з його інтерв'ю виданню Bellingcat, а також нападками на главу НАБУ Артема Ситника.

Ветеран переконаний, що його відправлять у СІЗО за розпорядженням Андрія Єрмака, очільника ОП. Водночас, на його думку, у слідства проти нього немає доказів.

Коротко про справу Семенченка та Шевченка

  • СБУ оголосила про припинення діяльності так званої "приватної військової компанії". Через це Семенченку та Шевченку оголосили про підозру.
  • Крім цього, їм закидають можливу організацію протиправної схеми щодо ввезення військових запчастин та товарів з Росії.
  • 25 березня СБУ оприлюднила додаткові докази у справі – надали аудіозапис розмов та оприлюднили листування фігурантів.