Слідчий суддя Печерського райсуду столиці задовільнив клопотання ДБР, погоджені Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил. Про це повідомили у телеграмі Офісу генпрокурора.

Дізнайтеся більше Суд обрав запобіжний захід командувачу Повітряних сил ЗСУ Дроздову

Трьом військовим посадовим особам, підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом катастрофи літака Ан-26 під Харковом, обрали запобіжний захід,
– йдеться у повідомленні.

Які саме запобіжні заходи та кому обрали

  • Командира військової частини А4104 взяли під варту на 60 днів без права внесення застави. Його підозрюють у порушенні правил польотів і підготовки до них, а також порушення правил експлуатації літальних апаратів, що спричинили катастрофу, і в недбалому ставленні до служби.
  • Керівника польотами групи управління польотами військової частини А4104 теж взяли під варту. Його підозрюють у порушенні правил польотів і підготовки до них, а також правил експлуатації літальних апаратів, що спричинили катастрофу.
  • Командувачеві Повітряних сил Збройних сил України обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Його підозрюють у недбалому ставленні до служби, скоєному в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки.

катастрофа ан-26 під чугуєвом
Головне про авіакатастрофу під Чугуєвом / Інфографіка 24 каналу