Суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів Офісу генпрокурора. Підозрюваний наразі переховується від слідства та суду, тому розслідування проводитиметься за його відсутності.

Читайте також ДБР обіцяє звітувати щодо "справ Майдану" щомісяця: вже є перший документ

Дозвіл надали у кримінальному провадженні за підозрою президента-утікача Віктора Януковича, колишніх глав СБУ, МВС, Міноборони та інших ексчиновників щодо розстрілів на Майдані 18 – 20 лютого 2014 року.

Підозрюваний переховується

В Офісі Генпрокурора поінформували, що наразі він переховується від слідства в Росії та на тимчасово окупованій території Криму.

У 2017 році Генеральна прокуратура РФ відмовила на запит Генеральної прокуратури України щодо його затримання та арешту у зв’язку з отриманням ним російського громадянства.

Тепер після рішення суду сторона обвинувачення отримала право на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності.

Що йому інкримінують

  • незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій;
  • перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту.

Події Єромайдану
Хронологія подій Євромайдану / Інфографіка 24 каналу