Міністр вважає, що Кравчуку це дозволяє історичний статус першого українського президента. Про це Кулеба говорив 16 лютого під час пресконференції в Києві.

Читайте також Викинути з країни, – Кравчук про долю, яка має спіткати проросійських політиків

Очільник МЗС не сумнівається у патріотизмі Кравчука. Він наголосив, що той є першим президентом України. До того ж, зараз він гідно представляє українські інтереси в ТКГ.

Нещодавно він представляв їх й на брифінгу Радбезу ООН, де обговорювався стан виконання мінських домовленостей. Тому питань щодо принциповості та патріотичності його позицій бути не може, – підкреслив Кулеба.

"Але історичний статус та роль у здобутті незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якому посадовцю, зокрема – під час різних телеефірів", – вважає міністр закордонних справ.

Водночас Кулеба пояснив свою позицію щодо схожих телевізійних шоу на пропагандистських каналах. Він наголосив, що не бере у них участь.

Кравчук на російському телебаченні

  • Кравчук включався в ефір телеканалу "Росія24" наприкінці 2020 року. Спілкувався про Донбас, зокрема – про необхідність плану "Б".
  • Перед цим він засвітився в інтерв'ю зі скандальною росіянкою Ольгою Скабєєвою. Там сперечався, чий Донбас та хто розпочав війну.
  • Ще раніше – дав інтерв'ю виданню ТАСС, яке фінансує російський уряд. Серед тем – вибори на Донбасі та амністія, мінські угоди.
  • На початку 2020 року Кравчук заявив у пропагандистській програмі "60 хвилин", що Гітлер і Сталін зустрічались у Львові.