Як російська пропаганда демонізує Шухевича

Вона стартувала як масштабна інформаційна кампанія в 2007 році, після присвоєння йому президентом Ющенком звання Героя України.

Зверніть увагу Скандал зі стадіоном імені Шухевича: в Україні відреагували на закиди посла Ізраїлю

В совєтські часи весь негатив у зображенні українського визвольного руху ОУН і УПА зосереджувався на одному імені – Бандера. Його іменем називали всіх учасників цього руху, на нього спрямовувались найбільші зусилля з дискредитації, він був уособленням всього зла українського націоналізму. Таким чином, пропагандисти СРСР по суті перетворили його в символ антирадянської боротьби. Інші провідні учасники руху залишалися в тіні.

З 2007 Шухевич поступово посідає місце другого після Бандери антигероя в російській пропаганді. І згодом це почало давати потрібний Москві результат в світі.

Хоч далеко не зразу. Того ж 2007 році Указ Ющенка не викликав жодних демаршів у тодішнього президента Польщі Лєха Качинського. Але вже в кінці року пролунали звинувачення з Ізраїля – від спіробітниками Яд Вашему Томі Лапіда, який при зустрічі з Ющенком, озвучив вигадані звинувачення в причетності Шухевича до погромів 1941 року.

До теми Мер Тернополя нагадав послу Ізраїля, як родина Шухевичів врятувала єврейську дівчинку

Але російська пропаганда ефективна через колосальні ресурси, які кидаються на її поширення. І незабаром вже не лише в Польщі та Ізраїлі, але й інших країнах "всі давно знали" про "колаборанта і злочинця" Шухевича