Майк Помпео з абсолютною впевненістю наголошує, що атаку здійснили саме росіяни. Про це він заявив в інтерв'ю в авторській програмі американського журналіста Марка Левіна, пише видання Digis Mak.

Важливо Масштабна кібератака російських спецслужб на органи держвлади напередодні Дня Незалежності

Держсекретар засудив масштабну операцію, яка полягає у "проникненні в системи американського уряду" з використанням програмного забезпечення.

Це було дуже важливе відкриття, і я вважаю, що тепер ми можемо абсолютно чітко сказати, що саме росіяни брали участь в цій діяльності,
– сказав Помпео.

Позиція Росії

У посольстві РФ у Вашингтоні заявили, що Росія категорично заперечує свою причетність до цієї справи. Дипломати заявили, що Росія "не веде наступальних операцій в кіберпросторі".

Що відомо про хакерську атаку

  • Скоординована хакерська атака на американські відомства почалася в березні.
  • 14 грудня Вашингтон підтвердив, що цілями стали американське міністерство фінансів і Національне управління з телекомунікацій і інформації.
  • За даними корпорації Microsoft, яка також зазнала нападу, метою хакерів стали понад 40 урядових агентств, аналітичних центрів, неурядових організацій та IT-компаній.
  • Цілі розташовувалися не тільки в США, але і в Канаді, Великій Британії, Іспанії, Бельгії, Ізраїлі, Мексиці й Об'єднаних Арабських Еміратах.