Так, санкції застосували проти його дружини Ірини, дочки Анжеліки та сина Цві.

До теми У США наважились, поки в Україні бояться: у справі Коломойського – гучні новини

Чому на Коломойського наклали санкції

  • Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив Коломойського в спробах підірвати демократію в Україні.
  • У Держдепі зазначили, що підставою для санкцій стала діяльність Коломойського на посаді голови Дніпропетровської області в 2014 – 2015 роках.
  • Стверджують, що олігарх причетний до значної корупції. Дії олігарха підривали верховенство права.

"Хоча це базується на діях, коли він перебував на посаді, хочемо висловити занепокоєння поточними та постійними зусиллями Коломойського щодо підриву демократичних процесів та інституцій в Україні, які становлять серйозну загрозу для її майбутнього", – мовиться у повідомленні.

Штати не виключають додаткових санкцій

У Штатах додали, що підтримують політичні, економічні та правові реформи, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. Тому не виключили й подальших санкцій щодо тих, хто цьому перешкоджає.

Що цьому передувало

  • У грудні 2020 року Мін'юст США звинуватив Коломойського та його ділового партнера Геннадія Боголюбова у використання незаконно привласнених коштів "Приватбанку" для придбання офісу в Клівленді, штат Огайо.
  • Аналогічне звинувачення Мін’юст США висунув у серпні. Мовилося про комерційну нерухомість олігархів у Луїсвіллі та Далласі.
  • Також у грудні компанія Optima 55 Public Square LLC у Штатах, яку пов'язують з Коломойським, оголосила дефолт за боргом 18,5 мільйона доларів.

США ввели санкції проти Ігоря Коломойського / Інфографіка 24 каналу
США ввели санкції проти Ігоря Коломойського / Інфографіка 24 каналу