Сталося це буквально за кілька годин до того, як їй мали зробити летальну ін'єкцію. Про це повідомляє BBC.

Важливо На Вінниччині попрощалися із військовою Вікторією Слободянюк, яка померла на Донбасі

Що вирішив суддя

Це вперше за майже 70 років у США мали стратити жінку. Проте у рішенні окружного суду США у Південному окрузі штату Індіана йшлося таке: "Клопотання пані Монтгомері про зупинення виконання виконується, щоб дозволити суду провести слухання для визначення її компетенції".

Поточний психічний стан пані Монтгомері настільки відокремлений від реальності, що вона не може раціонально зрозуміти обґрунтування уряду щодо її страти,
– йдеться у заяві.

Адвокат також додав, що жінка має пошкодження головного мозку та важкі психічні захворювання. Над неї знущалися доглядачі, від них вона зазнала сексуальних тортур. Крім цього, у дитинстві її ґвалтував опікун.

Це вже другий раз, коли її кару відкладають. Спочатку це мали зробити у грудні 2020 року, але адвокати Монтгомері підхопили коронавірус.

За що її судять

У 2004 році 36-річна Монтгомері задушила 23-річну вагітну Боббі Джо Стіннетт. Вона розрізала їй живіт та викрала її доньку. Згодом Монтгомері спробувала видати немовля за власну дитину. Зрештою вона зізналася у вбивстві вагітної та викраденні її дитини.

Що каже влада про смертну кару

Спершу федеральні страти припинили, їх не влаштовували протягом 17 років. Втім, у 2020 році їх поновив Дональд Трамп.

Новообраний президент Джо Байден заявив, що буде домагатися припинення федеральних страт. Тож припускають, що Монтгомері тепер може повністю уникнути смертної кари