Крім цього, в Америці сподіваються, що Україні вдасться утримати "Приватбанк" від виплат його колишнім власникам. Таку заяву дипломат зробив під час public talk у Києві 12 березня.

Читайте також Данілов відповів, чи може РНБО ввести санкції проти Коломойського

Він наголосив, США очікують на продовження розслідувань обставин, які призвели до націоналізації "Приватбанку".

Мовиться про те, як саме Коломойському вдалося за допомогою масштабних махінацій вивести з банку близько 5,5 мільярдів доларів.

Було очікування, що Україна зі свого боку виконає свою частину роботи, розслідуючи його (Ігоря Коломойського – 24 канал) кримінальну активність в Україні,
– відзначив Курт Волкер.

За його словами, не є таємницею, що одне з питань, з яким пов'язаний Коломойський, це "Приватбанк", з якого було фактично вкрадено мільярди доларів вкладників.

Американський дипломат запевнив, американський політикум очікує, що:

  • українська влада не допустить виплату компенсацій Коломойському за націоналізацію "Приватбанку", яку олігарх домагається через суди;
  • нещодавнє запровадження США санкцій проти Коломойського та його родини, має стати стимулом для українських правоохоронців активізувати розслідування проти нього.

Санкції США проти Коломойського: головне

  • 5 березня Державний департамент США повідомив про введення санкцій проти українського олігарха Ігоря Коломойського, його дружини, дочки та сина. Їм тепер не можна в'їжджати до Сполучених Штатів.
  • У Держдепі зазначили, що підставою для санкцій стала діяльність Коломойського на посаді голови Дніпропетровської області в 2014 – 2015 роках. Мовиться про причетність олігарха до значної корупції.
  • Американські санкції проти олігарха підтримав і Європейський Союз. В ЄС також наголосили на важливості розслідування шахрайства у "Приватбанку" в Україні.

 Санкції проти Коломойського
Санкції США проти Коломойського / Інфографіка 24 каналу