Адвокати обвинувачених просили закрити справу та повернути обвинувальний акт прокурору або призначити закриті слухання. Усе через те, що мовиться про сексуальні злочини. Про це повідомляє "Громадське".

Читайте також Переатестації поліцейських у Кагарлику не було, деяких підвищили, – нардеп

Водночас прокурори наполягали на відкритому судовому слуханні. Варто зауважити, що й потерпіла Неля Погребицька та її адвокати не були проти відкритих слухань у суді. За словами жінки, вона готова публічно розповісти про інцидент.

Водночас адвокатка Погребицької вважає таке рішення суду необґрунтованим.

Якщо обвинувачені не мають що приховувати й вони впевнені у своїй невинуватості, відкритий судовий розгляд навпаки може їм допомогти висвітлити ситуацію та їхню позицію,
– наголосила вона.

До теми З'явилися цікаві деталі про суддю, що відпустила підозрюваного в кагарлицькому зґвалтуванні

Як зазначив прокурор Яніс Симонов, через закритий судовий розгляд суспільство не побачить докази у справі. За словами прокурорів, вони зібрали результати експертиз, відео та інформацію про перебування обвинувачених.

Суд також продовжив цілодобовий домашній арешт ексочільнику Кагарлицького відділення поліції Сергію Панасенку та його підлеглому Ярославу Левандюку.

Зґвалтування у Кагарлику: коротко

  • Двох поліціянтів Кагарлицького відділу поліції у Київській області підозрюють у побитті та зґвалтуванні жінки. Інцидент трапився 24 травня 2020 року.
  • Жінку били, ґвалтували, одягали у протигаз, кайданки й навіть стріляли над її головою з табельної зброї, аби залякати.
  • Спочатку підозру висунули 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції Миколі Кузіву та 29-річному оперуповноваженому Сергію Сулимі. Згодом про підозру повідомили ще двом правоохоронцям.
  • У грудні 2020 року Генпрокуратура скерувала справу до суду.