Таку думку висловила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. Крім цього, вона звернула увагу на те, що Україна не була залученою в американські вибори, і це – добре.

Цікаво Це було 40 років тому: знайшли першу згадку про Байдена в українській пресі

За її словами, розслідування щодо Байдена розпочали через наявність відповідних заяв. Проте питання полягало не у кримінальній юридичній системі. Натомість за цим стояла геополітика.

Кримінальні провадження, у яких фігурував Байден-молодший, розглянули прокурори. Вони виконали свою роботу. Я не бачу підстав зараз починати це знову,
– підкреслила вона.

Генпрокурорка також висловилася щодо розслідувань доходів Байдена у Китаї та в Україні. Вона заявила, що не володіє інформацією за офіційними каналами та знає, що буде у майбутньому.

"Якщо буде розвиток якоїсь ситуації, поведінка України не відрізнятиметься від тієї, якою вона була перед виборами у США, коли востаннє порушували це питання", – запевнила Венедіктова.

Що пов'язує сина Байдена та Україну

  • У 2014 – 2019 роках Гантер Байден входив до керівництва газової компанії Burisma. Нею володів Микола Злочевський, соратник Януковича.
  • Україна розслідувала справу щодо компанії. На Злочевського подали у розшук через незаконно отримані дозволи на видобуток газу.
  • Коли у 2017 році тодішній генпрокурор Віктор Шокін пішов у відставку, антикорупційну справу щодо Burisma закрили.
  • У 2020 році Трамп начебто вимагав від Зеленського відновити розслідування щодо неї в обмін на фінансову допомогу Україні.
  • Стенограма розмов політиків засвідчує, що Трамп таки говорив Зеленському, що "було б добре", якби той вивчив справу Байдена.