Джерело: Центр протидії корупції

Що відомо про постанову

Постанова Печерського суду передбачає передачу "справи Укрбуду", фігурантом якої є Олег Татаров, від Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

До теми Татаров проти Микитася: як відбувається боротьба за мільярди

Однак в НАБУ заявили, що рішення щодо їхніх проваджень може розглядати лише Вищий антикорупційний суд. Через це САП подала до суду відповідну скаргу.

Реакція Офісу генпрокурора

Однак в Офіс генпрокурора її намагались відкликати. За інформацією Центру протидії корупції, робив це прокурор Грицана, який веде справу замість незаконно усунених прокурорів САП.

Окрім цього, прокурори Венедіктової 21 січня змінили підозру колишньому власнику "Укрбуд Девелопмент" Максиму Микитасю. Все, аби "вивести справу з-під юрисдикції ВАКС і закласти фундамент для виведення з провадження Татарова".

В чому підозрюють Татарова

  • Олега Татарова підозрюють причетності до фальсифікації експертизи у справі "Укрбуду" щодо заволодіння 81 мільйоном гривень Нацгвардії України.
  • Максим Микитась підтвердив, що раніше Татаров працював в його компанії як "фахівець зі схем".
  • Антикорупціонери запросили для заступника глави Офісу Президента арешт із заставою в 10 мільйонів. Втім в справу долучився Офіс генпрокурора та передав її до СБУ.
  • Антикорупціонери відкрили кримінальне провадження проти генпрокурорки Ірини Венедіктової за можливе незаконне втручання у розслідування.