Деталі засідання

Мовиться про Андрія Лаврегу та Євгена Семенова. Самі обвинувачені не заперечували проти клопотання прокурора. Зокрема, Семенов заявив про замовлення їх вбивства, через що вони не заперечують про продовження арешту. Про це повідомляє "Громадське".

До теми Вбивство сина депутата Соболєва: суд виніс перший вирок у справі

Сторона обвинувачення, зі свого боку, вважає, що фігуранти можуть втекти, тиснути на свідків та продовжувати злочинну діяльність. Адвокати Лавреги та Семенова підтримали клопотання прокурорів, вказавши, що перебування на волі є для їх клієнтів небезпечним.

Так, суд продовжив арешт Лаврезі та Семенову на два місяці. Вже на наступному засіданні прокурори мають оголосити обвинувальний акт.

Що цьому передувало

  • Ще двоє ймовірних організаторів злочину – Юсуп Абуєв та Юрій Ткаченко – перебувають у міжнародному розшуку. Матеріали щодо них виділили в окреме провадження.
  • Натомість Олександр Раєв та Ібрагім Шахгірієв пішли на угоду зі слідством. Чоловіків засудили до умовних термінів.
  • Крім того, у межах окремого провадження щодо інших імовірних співучасників правоохоронці перевіряють причетність Магомеда Гуцієва на прізвисько Ахмед. Це росіянин, який користувався підробленими документами на ім'я Васамбек Боков. Нещодавно його затримали у Грузії за підозрою в підготовці вбивства журналіста Георгія Габунія.
  • Щодо ймовірних замовників також триває окреме розслідування.

Зверніть увагу Адвокат Соболєва записав термінове звернення: каже, готують новий замах

Коротко про вбивство сина Соболєвих:

  • Напад на сім'ю депутата Київської облради відбувся 1 грудня 2019 року. Нападники обстріляли автомобіль, в якому Соболєв перебував разом з дружиною і двома дітьми. Внаслідок замаху загинув трирічний син подружжя Олександр.
  • За даними слідства, виконавцями злочину були Олексій Семенов й Андрій Лаврега – колишні бійці українського добровольчого батальйону. Один з організаторів – росіянин Юсуп Абуєв.
  • Перший вирок у цій справі вже винесли – Олександру Раєву, який знав про нападників, але приховав цю інформацію. За це йому присудили 3 місяці ув'язнення й одразу відпустили, адже свій вирок він відбув у СІЗО.