Кого підозрюють

Через 3 роки після вбивства правоохоронці синхронно провели обшуки. Це сталось одразу в декількох людей, повідомляє 24 канал.

Цікаво Вбивство Павла Шеремета готували спецслужби Білорусі, – розслідування

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за участі президента Володимира Зеленського скликав пресконференцію із гучною заявою про те, що мають нарешті підозрюваних у вбивстві Шеремета.

  • Медика Яну Дугарь – її нібито зафіксували камери спостереження.
  • Дитячий хірург Юлія Кузьменко – за версією слідства, закладала вибухівку.
  • Військового і рок-музиканта Андрія Антоненка назвали головним організатором замаху на журналіста.


Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко та Яна Дугарь / Фото Детектор медіа

Всіх трьох нібито впізнали на записах з камер спостереження.

"Інформація, яку ви отримаєте, на жаль, є не тільки сенсаційною, а й шокує українське суспільство. За нею патріотизм перетворюється на зраду своєї країни і злочин", – сказав Аваков.

Підтримка підозрюваних

Інформація таки шокувала суспільство, адже одразу після арешту на підтримку Антоненка, Кузьменко та Дугарь вийшли сотні людей. Справу називають зшитою білими нитками, а єдиний доказ їхньої причетності – відео з камер спостереження – абсурдним.

Вся доказова база, вона виявилась "липовою". Ну і на даний момент, ну з того, що є самим очевидним. Різниця в зрості між кілером і Юлією Кузьменко, Андрієм Ріфом і Антоненком – це те, що вже не підробиш, це знають всі,
– зазначив співорганізатор акції Євген Карась.

Що кажуть експерти

Експерти з адвокатами пояснили, що відео, надане слідчими, надто поганої якості. Тому ідентифікувати, кого саме зафіксувала камера біля будинку Шеремета, просто неможливо. А інших доказів причетності підозрюваних й досі не оприлюднили.

До теми Вбивство Шеремета: Нацполіція отримала дозвіл на проведення слідства в Європі

"Одні експертні установи кажуть, це відео непридатне і за цими відео неможливо встановити людину. Є інша експертна установа, чиї експерти кажуть, що впізнали Яну Дугарь. Цей доказ є ймовірним і не є прямим", – запевнив адвокат Яни Дугарь Микола Ороховський.

Дугарь не покидає надію

Сама Яна Дугарь зізналася, що її життя точно розділилося на "до" та "після" звинувачення. Втім, знайшла сили продовжувати навчання. І зараз, попри тиск на суд та відверте затягування справи, не полишає надії на об'єктивність процесу.

Надія є кожного разу, коли йдеш на суд, що нас почують, але що б ти не говорив – нас не чують. Абсолютно не чують,
– заявила Дугарь.

Нещодавно всім 3 підозрюваним у справі Шеремета знову продовжили запобіжні заходи:

  • Андрія Антоненка залишили під вартою;
  • Юлію Кузьменко відпустили під домашній арешт та одягнули електронний браслет;
  • заставу за Яну Дугарь, а це 168 тисяч гривень, зібрали волонтери.

Правозахисники наголосили, що розслідування вбивства Шеремета стало своєрідним інструментом на політичній шахівниці, а тому може затягнутися ще на кілька років.

Вбивство Шеремета: останні новини

  • Білоруське видання опублікувало аудіозапис розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі Вадима Зайцева зі співробітниками елітного контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа".
  • Запис став скандальним, адже там обговорювали спосіб убивства журналіста Шеремета.
  • Наказав вбити журналіста нібито особисто Олександр Лукашенко.