Правоохоронці зупинили розслідування у справі, де фігурував новообраний глава США, 23 вересня 2020 року. Це відбулося за декілька місяців до виборів президента Сполучених Штатів.

Читайте також Візит Байдена в Україну: у МЗС поставили перед Маркаровою головні завдання

Шокін не згоден з рішенням

Заявник Віктор Шокін разом зі своїми адвокатами не погодився із рішенням закрити справу проти Джо Байдена. Колишній генпрокурор звернувся зі скаргою до суду.

Зі свого боку, після детельного ознайомлення з матеріалами провадження 25 лютого 2021 року суд виніс свій вердикт: у задоволенні скарги відмовити.

Справа проти Байдена: що відомо

  • У травні 2020 року Деркач оприлюднив записи розмов, які нібито свідчать про вплив тоді ще ексвіцепрезидента США Байдена на Порошенка.
  • Частина записів стосується нібито виділення США 1 мільярда гривень в обмін на звільнення Віктора Шокіна, адже при ньому прокуратура розслідувала справу Burisma — компанії, де працював син Байдена.
  • Згідно зі словами ексгенпрокурора, якби йому дозволили залишатися на роботі, він би поставив під сумнів кваліфікацію Гантера Байдена, який був членом ради директорів компанії.
  • У травні 2020 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генпрокурора почати розслідування у справі щодо можливого втручання Джо Байдена у діяльність Віктора Шокіна.