Запобіжний захід не змогли обрати через заяву про відвід слідчого судді, повідомляє 24 канал.

Цікаво Микитасю можуть змінити підозру, – Чумак пояснив, як продовжать справу Татарова

Захисники Максима Микитася переконані, що авторозподіл суддів відбувся з порушенням процедури. Відтак вони й клопотали про відведення судді.

Ще одна з причин клопотання – буцімто несвоєчасне повідомлення підозрюваного про судове засідання. Мовляв, Микитася про нього повідомили за пів години до початку, а закон передбачає – не менш як за 3 години.

Крім того, адвокати вимагали матеріали й документи в справі, але суд їх не надав. Тоді вони поклопотали про відвід судді. Цю заяву розглянуть о 9 годині ранку 31 грудня.

Коротко про справу Максима Микитася:

  • Максима Микитася підозрюють у буцімто замовленні викрадення людини. Втім, САП, НАБУ й частина активістів певні: ця справа є наслідком іншої справи екснардепа – корупційної.
  • У ній Микитася підозрюють у розкраданні майна Національної гвардії. Він дав свідчення проти заступника голови ОПУ Олега Татарова й заявив: той теж причетний до справи.
  • Самого Татарова всіляко прикривають у владі, змінюючи підслідність у справі й відкликаючи клопотання про арешт, а ось на Максима Микитася завели нову справу.