З огляду на попередні неявки без поважних причин НАБУ опублікувало повістку про виклик Ігоря Кононенка.

Читайте також За такі речі настає кримінальна відповідальність, – Венедіктова про справи проти Порошенка

Кононенку необхідно прибути 11 січня, о 10:00 до старшого детектива Олега Коцюби "для участі в проведенні допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні".

У НАБУ повідомили, що йдеться про справу, відкриту 2 березня 2018 року, щодо зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення.

Кононенко є свідком у кримінальному провадженні щодо видачі за заниженою вартістю спеціального дозволу на користування державними надрами в Полтавській області фірмою "Аркона Газ-Енергія".


Повістка про виклик у НАБУ / Фото зі сайту Бюро

Що відомо про Ігоря Кононенка

  • Один з найодіозніших соратників п'ятого президента Петра Порошенка, його права рука та співвласник бізнесів. Раніше українські ЗМІ публікували низку розслідувань, в яких Кононенка називали одним із найвпливовіших людей в державі.
  • Кононенка підозрювали й в участь у масштабних махінаціях в енергетичній сфері. Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях"опублікували записи телефонних розмов за участю Кононенка та братів Суркісів. На цих записах учасники обговорювали схему з виведення сотень мільйонів гривень із державних обленерго.
  • У серпні 2019 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом декларування ним недостовірної інформації.