Щоправда цей телеканал і так пов'язували з Порошенком. Попри це він свій стосунок до медіаресурсу відкидав. Про це в прямому ефірі говорив Олександр Солонтай, експерт з політики.

Цікаво Порошенко офіційно став власником телеканалу "Прямий"

Солонтай вважає, що рішення нарешті оформили канал на Порошенка, який і є реальним його власником – правильне. Він наголосив, що "нехай правова складова співпадає з фактичною".

Щодо того, що на РНБО не збиралися закривати "Прямий". Навіть якщо це так, то це геніальний маркетинговий хід, бо це реклама каналу. Ви ж про нього говорите,
– наголосив експерт.

Юридичний захист

Він вважає, що така заява – це юридичний захист. Вони просто переоформили власність, щоправда, "на самого себе".

"Але одна справа, коли це оформлено на людину, яка засновувала телеканал, інша – коли Порошенко перешов у юридичну власність, а не просто його фінансував", – зазначив Солонтай.

Санкції проти "Прямого"

  • 18 лютого Порошенко заявив, що купив "Прямий". А таке рішення пояснив санкціями проти його власника Володимира Макеєнка. Відповідне рішення, за його словами, РНБО мала б ухвалити власне на цьому засіданні 19 лютого.
  • Колишній нардеп Сергій Лещенко з посиланням на власні джерела заявив, що на засіданні РНБО ніхто не збирався вводити санкції проти "Прямого", ні проти його фіктивного власника Володимира Макеєнка.
  • Також речниця Зеленського Юлія Мендель запевнила, що санкції проти прямого не збирались вводити.

Читайте також Суспільні очікування дуже високі, – Солонтай розповів, про що можуть говорити на засіданні РНБО

Більше – дивіться у відео-коментарі Солонтая 24 каналу: