Таку заяву "не під запис" для ЗМІ зробив один з членів партії "Слуга народу". Джерело зазначає: санкції проти Порошенка, як це зробили з Медведчуком, вводити не будуть.

Раніше Порошенка викликали в СБУ через розмову Медведчука і Суркова, але він не прийшов

Справа проти Порошенка

Обґрунтування того, щоб відкрити справу – так звана "труба Медведчука", яку нещодавно повернули у держвласність. У "Слузі народу" заявляють, що від неї мав прибуток і п'ятий президент України.

Ми проти Порошенка санкцій вводити не будемо. Для чого – щоб робити із нього мученика? Там буде кримінальна справа за трубу, на якій сидів не тільки Медведчук, але й "гетьман",
– розповів "Українській правді" один із найвпливовіших членів "Слуги народу".

Про його роль у цій справі свідчать прослушки і негласні свідчення. Тому і самого Медведчука, і Порошенка через трубу чекає кримінальна справа.

Що відомо про "трубу Медведчука"

  • Мова про частину трубопроводу "Самара – Західний напрямок".
  • Під час засідання РНБО 19 лютого ухвалили рішення забрати нафтопродуктопровід в оточення Медведчука та повернути його у власніть України.
  • Його збудували за часів СРСР і після проголошення незалежності України у 1991 році він мав перейти у власність держави.
  • Однак кількома рішеннями судів, які наразі будуть розслідувати, труба опинилася в приватних руках, близьких до компаній Медведчука