Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що бачив певну активність у парламенті та підписні листи за відставку Ситника. Він розповів, що формулювання в документі стосується прийняття одного з численних законів, які вже "гуляють" у Раді.

Читайте також Спроби депутатів зібрати підписи є незаконним зміщенням Ситника, – юрист

На думку Корнієнка, треба спершу з'ясувати про які конкретно закони мовиться та що пропонують колеги. Лише після цього слід приймати виважені рішення щодо Ситника.

Навіщо в партії створили нове крило

Корнієнко зазначив, що фракція "Слуга народу" значно оновилася. За його словами, наразі є багато питань, які треба обговорювати саме з молоддю.

Починаючи з 2004 року зросла народжуваність, тому ми розуміємо, що через декілька років у нас буде дуже багато молодих людей і вони будуть політично активними,
– заявив голова фракції.

До теми "Слуги народу" не змогли пояснити, хто для них оплачує лобістів у США, – "Схеми"

Як зазначив Корнієнко, з молодими українцями треба працювати вже зараз, щоб вони ставали ще й політично свідомими.

Як депутати від "Слуги народу" ставляться до збору підписів щодо Ситника: дивіться відео

Звільнення Артема Ситника: коротко

  • Конституційний Суд України у серпні 2020 року визнав неконституційним указ про призначення на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.
  • Законопроєкт про право парламенту змінити очільника НАБУ у листопаді підтримав Кабінет Міністрів.
  • Вже у лютому 2021 року деякі ЗМІ оприлюднили інформацію, що на звільненні чинного директора НАБУ наполягав Володимир Зеленський.
  • Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін 2 березня повідомив, що у Верховній Раді почали збір підписів на проведення позачергової сесії для звільнення Ситника.