За словами Корнієнка, є "термінова необхідність" розглянути це питання. Якщо так і станеться, то вибори мера Харкова можуть відбутися в останню неділю жовтня – 31 числа.

Цікава думка Після смерті Кернеса область і місто контролює Аваков, – харківський депутат

Коли відбудуться вибори міського голови Харкова

Постанова про призначення виборів у Харкові у середу, 17 березня, надійде на розгляд комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Після погодження у комітеті документ розглянуть у сесійній залі.

Є термінова необхідність його приймати з точки зору процедури проведення виборів, тому що наступні вибори, на які вона потрапляє – це може бути остання неділю жовтня,
– наголосив Олександр Корнієнко.

Щоб ця дата стала можливою (мовиться про 31 жовтня), депутати мають проголосувати відповідну постанову не пізніше, ніж за 60 днів до неї (тобто, до кінця серпня). Поточна ж сесія Верховної Ради триватиме до липня. Тож Корнієнко каже, що у депутатів "є цей часовий проміжок, щоб її прийняти".

Також глава "Слуги народу" наголосив, що послідовне дотримання усіх процедур важливе, щоб не було оскаржень виборів у судах.

Коротко про ситуацію з виборами мера у Харкові

  • Раніше Верховна Рада після смерті Геннадія Кернеса не могла проголосувати за призначення виборів мера Харкова, бо не були пройдені необхідні процедури.
  • Зокрема, не вистачало клопотання секретаря міськради Харкова Ігоря Терехова, копії свідоцтва про смерть Геннадія Кернеса (обраного мером у 2020), і рішення міськради про взяття до уваги факту смерті мера.

Тут детальніше Яка ситуація з виборами мера в Харкові