Джерело: 24 канал

Народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін розповів, що, згідно з процедурою, Олександр Дубінський є мажоритарником і відповідно – буде в статусі позафракційним.

До теми Дубінського сьогодні виключать зі "Слуги народу": голосів зібрали з запасом

"Якби він був списковиком то він би склав мандат, оскільки він мажоритарник, якого обрали представники округу – він зберігає за собою статус народного депутата", – розповів Безгін.

Водночас він зазначив, що потрібно розв'язувати внутрішню проблему фракції безпосередньо на засіданнях – ключове – дійти до рішення, яке б не шкодило державному інтересу.

Я не думаю, що зараз питання Дубінського – це ключова тема, яка має хвилювати українське суспільство. Є законодавчі зміни, які дійсно потрібні Україні,
– сказав нардеп від "Слуги народу".

Листи щодо виключення

Також Віталій Безгін розповів, що отримав лист від Олександра Дубінського з проханням дати відповідь щодо його виключення з фракції. Нардеп зазначив, що не відповідав на нього.

"Він не має нічого спільного з процедурами. Це певна політична маніпуляція та гра, яка ніяк не вплине безпосередньо на рішення, що буде ухвалювати фракція", – повідомив нардеп.

За його словами, це лише спроба підтримувати медійну активність. Віталій Безгін наголосив, що наразі позиція керівництва щодо питання Олександра Дубінського чітка та захищає українські інтереси.

Виключення Дубінського з фракції: головне

  • Мінфін США запровадив санкції проти кількох громадян й інформаційних ресурсів з України, зокрема – нардепа Олександра Дубінського. Усіх їх звинувачують у втручанні у вибори президента США.
  • У "Слузі народу" запевнили, що для ретельного розслідування СБУ необхідно, щоб Дубінський на певний час вийшов з фракції.
  • За інформацією ЗМІ, під час засідання фракції 25 січня 2021 року президент України попросив Дубінського самостійно припинити членство у фракції. Водночас нардеп не визнає себе винним.