Документ представлять на сайті парламенту для національного обговорення. Про це під час з'їзду партії "Слуга народу" повідомив перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Читайте також Народовладдя по-українськи: як проводитимуть референдум

Ви знаєте, що прийнятий закон про всеукраїнський референдум. І буквально наступного тижня, я дуже сподіваюсь, ми приведемо до фіналізації законопроєкт про місцевий референдум,
– сказав народний депутат.

Він додав, що під егідою президента Володимира Зеленського вони готові об'їхати більшість, або ж й усі територіальні громади.

Це зроблять для того, щоб поспілкуватися з людьми на місцях, презентувати своє бачення місцевого референдуму, і вийти на фінальну точку, яка дозволить сказати, що пряма демократія в Україні існує.

Насамкінець Руслан Стефанчук анонсував програму, яка показуватиме в режимі онлайн виконання обіцянок партії "Слуга народу".

Закон про референдум: коротко

  • Щоб організувати референдум, потрібно зібрати щонайменше 3 мільйони підписів українців у понад 16 областях і не менш як по 100 тисяч підписів у кожній області.
  • Закон передбачає можливість електронного голосування.
  • Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що перший референдум може відбутися у 2022 році через низку підготовчих процедур та фінансового забезпечення.


Деталі закону про референдум / Інфографіка 24 каналу